Šaldorfský Kravák
Ochutnejte vína jedné odrůdy, jednoho ročníku, z jednoho kopce, avšak od různých vinařů, kteří se dokázali dohodnout na společné filosofii, technologii, láhvi, etiketě a marketingu.
100% Sauvignon z Kraví hory, historické polohy na posledních výběžcích Českého masivu. Hrozny jsou kvašeny přírodními kvasinkami z vinice. Kravák je tak víno divoké a osobité, bez příkras, prezentující terroir a krásu odrůdy Sauvignon. Zároveň víno oplývá finesou a elegancí.
Základní podmínky pro Šaldorfský Kravák
(schváleno spolkem Šaldorfské sklepy):
- Hrozny pouze odrůdy Sauvignon.
- Hrozny pouze z viniční trati Kraví hora u Znojma.
- Omezená produkce – jeden keř = jeden litr vína.
- Víno vyrobeno v areálu Modrých sklepů (lisování, kvašení, zrání).
- Minimální cukernatost hroznů: 21°NM – ověřeno důvěrníkem SZPI (ve vyjímečných ročnících - např. 2014 - po schválení minimální cukernatost 19°NM).
- Zatřídění u SZPI jako jakostní víno s přívlastkem.
- Maximální zbytkový cukr 9 g/l.
- Doba naležení rmutu: 8-72 hodin.
- Bez použití enzymů a kvasinek – přirozené kvašení.
- Jednotná přední etiketa, jednotná burgundská láhev, jednotná záklopka (povolen šroubový uzávěr).
- Uvedení na trh vždy v září následujícího roku.
Vyráběno pod odborným dohledem zmocněnce spolku Šaldorfské sklepy.